Leuke cadeautips voor Vaderdag

07 Apr 2023

Leuke cadeautips voor Vaderdag

Vaderdag is een uitgelezen dag om je vader (of een andere belangrijke man in je leven) in de watten te leggen! Geef hem een mooi cadeau, want dat heeft hij verdiend. Vind je het lastig om iets leuks te bedenken? In dit artikel helpen we je op weg.

Koffie

Is je vader een echte koffiefan? Dat is mooi, want dit is een perfect cadeau. Misschien ken je zijn favoriete koffiemerk wel. Of trakteer je vader op kwalitatieve koffie van een voor hem nieuw merk, zoals Segafredo. Het is namelijk leuk om af en toe eens van smaak te wisselen! Houd natuurlijk wel rekening met het type koffiezetapparaat dat hij gebruikt. Heeft hij bijvoorbeeld gemalen koffie of juist koffiecups nodig? Het is er allemaal te vinden.

Borrelcadeau

 

Lust je vader wel een alcoholisch drankje op z’n tijd? Dan kun je dit cadeau geven. Van bier tot whisky, schat hier ook weer in wat hij het liefst drinkt. En maak er iets unieks van. Als je bier geeft, kun je bijvoorbeeld denken aan een pakketje van bijzondere speciaalbieren. Om maar iets te noemen. Geef er een bijpassend glas bij, om het cadeau nog wat feestelijker te maken. Of stel een heel borrelpakket samen, met ook hapjes erbij. Nog een idee: geef een cocktailset, zodat je pa zelf cocktails kan gaan bereiden.

Iets leuks doen

Heb je zin om met je vader op pad te gaan? Dan is een doe-cadeau een uitstekende keuze. Doe het uitje ook het liefst direct op Vaderdag, want het past perfect bij deze dag. Ook voorkom je hiermee dat jullie uiteindelijk vergeten om op pad te gaan. Wat jullie gaan doen? Gebruik je creativiteit! Karten, koken, een concert bezoeken, naar een beurs gaan of samen ergens eten: er zijn heel veel opties. Zoek natuurlijk vooral een activiteit uit die je vader leuk vindt.

 

Boek

 

Een boek is altijd een goed idee, als de ontvanger maar van lezen houdt! Geef een persoonlijk boek, bijvoorbeeld over een thema dat jullie allebei aangaat. Of denk aan een boek over een thema dat je vader interessant vindt. Fictie of non-fictie: hier zijn allerlei keuzes in te maken.

Verzorgingsproduct

Het is misschien niet het meest originele cadeau, maar een verzorgingsproduct is wel altijd een welkom presentje. Denk aan handzeep, aftershave of shampoo, om maar wat voorbeelden te noemen.

Outfit Accessoire

Vindt je vader zijn looks belangrijk? Geef accessoires cadeau die bij zijn stijl passen. Denk aan leuke sokken, een riem of een stropdas. Gekke sokken zijn bijvoorbeeld een populair cadeau voor vaders. Let wel: hij moet dit wel met plezier willen dragen. Basic sokken zijn wat dat betreft een veiligere keuze. Een horloge of armband is ook een goede optie, als hij dit graag draagt.

Woonaccessoires

Accessoires zijn er natuurlijk ook voor in huis te vinden. Een mooie plant, een leuke poster voor aan de muur, een bijzonder beeld: misschien kom je wel iets tegen wat helemaal bij je vader past. En in zijn huis! Praktische accessoires zijn een idee, mocht je vader er anders niet veel aan vinden. Denk aan een goed koksmes, een stevige snijplank of handig servies. Dat komt altijd wel van pas!