Astronaut Buzz Aldrin trouwt met oude liefde op 93e verjaardag

23 Jan 2023

Astronaut Buzz Aldrin trouwt met oude liefde op 93e verjaardag

LOS ANGELES (AP) — Astronaut Edwin "Buzz" Aldrin kondigde op Facebook aan dat hij met zijn "oude liefde" is getrouwd tijdens een kleine ceremonie in Los Angeles.

Aldrin, die samen met Neil Armstrong geschiedenis schreef als de eerste mens die voet op de maan zette, zei dat de bruiloft plaatsvond op vrijdag, zijn 93ste verjaardag.

“Ik ben verheugd aan te kondigen dat mijn oude liefde en partner, Dr. Anca V Faur, en ik in het huwelijksbootje zijn gestapt. We zijn een heilig huwelijk aangegaan tijdens een kleine privéceremonie in Los Angeles, en we zijn zo opgewonden als weglopende tieners”, schreef hij.

De post kreeg zaterdag 53.000 Facebook-"likes" en "loves" en ging vergezeld van verschillende foto's van het pasgetrouwde stel.

Op 20 juli 1969 maakten Apollo 11-astronauten Armstrong en Aldrin hun historische wandeling op het maanoppervlak, waarmee ze een gelofte vervulden van wijlen president John F. Kennedy om een ​​bemande bemanning naar de maan te sturen en hen veilig terug te brengen naar de aarde. Michael Collins was het derde lid van de bemanning.