6 "nieuwe" groenten en fruit die het afgelopen decennium in winkels zijn verschenen

23 Jan 2023

6

Groenten en fruit komen zeker niet in je op als je denkt aan nieuwe producten die onlangs in de schappen van de supermarkt liggen. Maar als je denkt dat er innovatie ontbreekt op de AGF-afdeling, dan heb je het mis. In de afgelopen tien jaar hebben we een toename gezien van interessante, kleurrijke en exotische nieuwe variëteiten, hetzij door hun introductie op de Amerikaanse markt voor de eerste keer, hetzij door hun plotselinge stijging in populariteit.

Van de funky nietjes die we gewend zijn in een andere kleur te zien, zoals paarse tomaten, tot de verre neef van de tomatillo die uit Zuid-Amerika komt, hier zijn de meest interessante nieuwe variëteiten die binnenkort gemeengoed kunnen worden in uw kruidenierswinkel winkel.

GERELATEERD: 5 unieke citrusvruchten die je nu zou moeten eten

1

Witte aardbeien

witte aardbeien

Ooit witte aardbeien gezien? Volgens Southern Living bestaat het fruit al sinds 2012 en is het ontwikkeld door een Japanse teler. Witte aardbeien zijn uniek vanwege hun pure bleke kleur en er wordt gezegd dat ze veel zoeter zijn dan de gewone rode aardbeien die je gewend bent (de vrucht wordt zelfs vergeleken met de smaak van een ananas). Je kunt deze variëteit kopen bij grote supermarkten zoals Aldi, Walmart of Publix als ze in het seizoen zijn.

Eet dit, niet dat

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

2

Paarse tomaten

norfolk plant sciences paarse tomaat

Je hebt misschien nog geen paarse tomaten gezien, en dat komt omdat ze naar verwachting later dit jaar in de supermarkten zullen liggen. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft afgelopen najaar genetisch gemodificeerde paarse tomaten en zaden goedgekeurd voor consumptie. Blijkbaar is de vrucht gemaakt in 2008 en heeft het een aantal unieke gezondheidsvoordelen vanwege de overvloed aan antioxidanten.

3

Libelle Peper

dragonfly peppers

"Paarse peper"—zeg dat drie keer snel! De libellepaprika is paars aan de buitenkant en felgroen aan de binnenkant en vormt een mooie aanvulling op elk bord. De groente zou een stevige en zoete smaak hebben en lang houdbaar zijn (maar dat betekent niet dat je hem in de koelkast moet vergeten!). Als je op zoek bent naar een nieuwe groente om in het voorjaar of de zomer uit te proberen, zal de libelpeper vooral verkrijgbaar zijn bij Walmart en Target.

Verhaal gaat verder

4

Jackfruit

jackfruit gesneden

Jackfruit is een populaire veganistische trend geworden in de Verenigde Staten. Volgens NPR komt dit voedsel uit India en zou het de grootste boomvrucht ter wereld zijn. Je kunt een verse jackfruit bestellen via Instacart of Amazon. Het is ook verkrijgbaar in de productgangen bij veel supermarkten. Omdat jackfruit vaak vlees vervangt, kun je het gebruiken in sandwiches, taco's en meer.

5

Drakenfruit

Draakfruit is dus niet bepaald een ongehoord voedingsmiddel, maar het was tot 2008 niet algemeen verkrijgbaar in Noord-Amerika. De USDA tekende een handelsovereenkomst met Vietnam om het fruit te importeren naar groothandelaren met als oorsprong Midden- en Zuid-Amerika . Drakenfruit wordt commercieel geteeld in warmere staten zoals Californië, Florida en Hawaï. Het fruit is diepgevroren, gedroogd of biologisch verkrijgbaar in de meeste winkels, waaronder Whole Foods, Trader Joe's, Safeway en Publix.

6

Gouden bessen

goldenberries

Golden berries bestaan ​​al geruime tijd, maar zijn relatief nieuw in de Verenigde Staten. Deze nachtschade, afkomstig uit Colombia, Ecuador en Peru, komt uit dezelfde familie als de tomatillo en wordt beschouwd als een superfood dankzij hun nutriëntendichtheid, vooral in de vitamine C- en vitamine A-afdelingen. En dat merk je aan hun scherpe smaak, die sommigen omschrijven als een combinatie van clementines en veenbessen.

Het fruit werd enkele jaren geleden populair in de Verenigde Staten en is sindsdien verkrijgbaar bij Trader Joe's en online.